دکتر مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پژوهش انجام شده توسط گروه آسیب شناسی اجتماعی بنیاد علوم رفتاری تاکید کرد: حضور خرابکاران اجتماعی در تمام جوامع و کشورها باعث بروز زیانهای مادی و فرهنگی شده و درکشور ما نیز وندالیسم به عنوان خرابکاری اجتماعی و در جایگاه یک ناهنجاری رفتاری باعث زیانهای مختلفی به اموال عمومی و خصوصی می شود.
این آسیب شناس اجتماعی گفت: ضعف تربیت خانوادگی ، ضعیف بودن کنترلهای اجتماعی و کمبود آموزش مهارتهای زندگی از نگاه اجتماعی زمینه های بروز این ناهنجاری به شمار می روند.
به گفته ابهری، از نگاه رفتاری احساس ناکامی و اجحاف و خشم های دوران بلوغ و نوجوانی باعث بروز خرابکاری در وندالها می شود.
این استاد دانشگاه افزود: شعار نویسی روی در و دیوار ، تخریب تلفن عمومی و ایستگاه اتوبوس، آسیب به صندلیهای وسایل نقلیه عمومی مثل مترو ، کندن تبلیغات و آگهای ها وهچنین نصب آگهی های مختلف در محلهای غیر مجاز ، آسیب به آثار باستانی دراماکن عمومی ، شکستن درختان جوان و یا کندن یادگاری بر بدن آنها ازجمله نشانه های اصلی این انحراف رفتاری هستند.
وی اظهار داشت: برای پیشگیری و مقابله با این پدیده، خانواده ها و آموزش و پرورش نقش اول را داشته و رسانه ای جمعی مخصوصا رادیو و تلوزیون و رسانه های نوشتاری نیز باید زیانهای این ناهنجاری را به جوانان یادآوری کرده و اهمیت نگهداری از اموال عمومی و اجتماعی را حتی در فیلمها و سریالها در جامعه مطرح کنند.
این متخصص علوم رفتاری گفت: تشدید مجازات افرادی که با نصب آگهی ها در مکانهای غیر مجاز باعث ایجاد آشفتگی بصری در شهرها می شوند می تواند اهرم اصلی پیشگیری قلمداد شوند.
نظر شما